4 sep 2019 Huifkartocht door het Bargerveen Rijd mee met de Veenland Express, een moderne huifkar, en ontdek de hoogvenen van Zuidoost-Drenthe. Vooraf vertelt de boswachter van Staatsbosbeheer je meer over het Bargerveen en het Oosterbos. Vervolgens stap je in de huifkar om het gebied van dichtbij te beleven. Onderweg hoor je van de boswachter van alles over het gebied, zoals de planten en dieren die er voorkomen; slangen, vleesetende plantjes en vele vogelsoorten. Op de route stap je uit voor een korte wandeling naar het Huisje van Uneken. Midden op de heide sta je ook even stil, om van het uitzicht en wat lekkers te genieten. Vervolgens keer je weer terug naar het startpunt.
8 sep 2019 fietsen langs de Drenthse AA eleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter. home activiteiten fietsen langs de drentsche aa Deel deze pagina Terug Fietsen langs de Drentsche Aa Stap op de fiets en rijd met de gids mee door Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Een tocht langs de belvedères: op verschillende, van nature hoge punten langs de Drentsche Aa zijn houten opstappen geplaatst voor een extra weids uitzicht op het landschap van beken. De gids vertelt je over de geschiedenis en het landschap met de planten en dieren die hier voorkomen. Onderweg lunch je op een mooie plek.
8 sep 2019 seizoenswandeling over de hondsrug Kom naar Buitencentrum Boomkroonpad voor een fijne wandeling met het hele gezin over de Hondsrug. De gids van Staatsbosbeheer neemt je graag mee op pad en laat allerlei wetenswaardigheden zien van het bos. Door het jaar heen zijn er op zondag wandelingen met op elke 3e zondag van de maand een thema dat past bij het seizoen.
19 sep 2019 buitenfestival boomkroonpad Het Buitenfestival bij Buitencentrum Boomkroonpad betekent een gezellige dag in het bos met allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er verschillende demonstraties en kraampjes met o.a. streekproducten en kunst. Kinderen kunnen broodjes bakken, vlinder- en nestkastjes timmeren, boomklimmen en houten schijfjes zagen. Bezoek het Boomkroonpad tijdens het Buitenfestival tegen gereduceerd tarief!
12 nov 2019 volle maanswandeling Kom naar Buitencentrum Boomkroonpad voor een wandeling met de gids van Staatsbosbeheer over de Hondsrug onder het schijnsel van de volle maan. Het is een bijzondere en mysterieuze ervaring om door de maanverlichte bossen en over de heide te wandelen. De duisternis maakt je vertrouwd andere zintuigen dan je zicht. Door de intense stilte hoor je ineens nieuwe geluiden om je heen. Afhankelijk van het seizoen, kom je onderweg misschien nog nachtdieren tegen zoals een vleermuis, bosuil of nachtzwaluw.