7 dec 2019 Pixi: volg het pad van flonkeringen bij het Boomkroonpad Als in de herfst de nachten langer worden, ontwaakt in de Drentse bossen het digitaal organisme de Pixi. In de nachtelijke stilte maken ze contact met hun soortgenoten, en met jou. Met kleine lichtpulsjes wijzen ze je als een speurtocht de weg. Volg in stilte het pad van flonkering en laat je leiden door een uniek lichtkunstwerk in de Drentse natuur. Het lichtkunstwerk is geïnspireerd door bestaande patronen in de natuur: de groepsintelligentie van een zwerm spreeuwen of vuurvliegjes. Op drie locaties op je route ontvouwen zich losstaande kunstwerken, door een samenspel van vele lichtjes. Daar is het zeker de moeite waard om even stil te staan.
7 dec 2019 kerstrondje ruinerwold Kerstrondje Ruinerwold In 2019 kunt u bij verschillende bedrijven bezoeken die allemaal gevestigd zijn in een monumentaal pand. U kunt de route per fiets of met de auto doen. Vorig jaar hebben bijna 1000 bezoekers de weg naar Ruinerwold en omstreken gevonden! Tijdens het Kerstrondje kunt u kunnen genieten van al dit moois wat Ruinerwold te bieden heeft, geheel in kerstsfeer! Veel deelnemers hebben extra activiteiten tijdens het kerstrondje. Deze extra activiteiten staan bij elke deelnemer apart op deze site vermeld !! Uiteraard bent u het gehele jaar door van harte welkom bij deze bedrijven. Kijkt u voor de openingstijden even op hun eigen website, onder de rubriek deelnemers. Graag tot ziens op 7 en/of 8 december 2019.
8 dec 2019 seizoenswandeling over de hondsrug Kom naar Buitencentrum Boomkroonpad voor een fijne wandeling met het hele gezin over de Hondsrug. De gids van Staatsbosbeheer neemt je graag mee op pad en laat allerlei wetenswaardigheden zien van het bos. Door het jaar heen zijn er op zondag wandelingen met op elke 3e zondag van de maand een thema dat past bij het seizoen.
12 dec 2019 volle maanswandeling Kom naar Buitencentrum Boomkroonpad voor een wandeling met de gids van Staatsbosbeheer over de Hondsrug onder het schijnsel van de volle maan. Het is een bijzondere en mysterieuze ervaring om door de maanverlichte bossen en over de heide te wandelen. De duisternis maakt je vertrouwd andere zintuigen dan je zicht. Door de intense stilte hoor je ineens nieuwe geluiden om je heen. Afhankelijk van het seizoen, kom je onderweg misschien nog nachtdieren tegen zoals een vleermuis, bosuil of nachtzwaluw.
21 dec 2019 Spirit of Nature Boomkroonpad Spirit of Nature Boomkroonpad Een wandeling door de natuur met aandacht voor het moment, dat zijn de Spirit of Nature wandelingen op de Hondsrug. Dwaal mee door de natuur. Wat brengt dat jou? Er zijn verschillende thema's.
24 dec 2019 herderstocht Balloo * komt ten goede aan een goed doel Op 24 december 2019 wordt er voor de twintigste(!) keer een herderstocht georganiseerd. De Herderstocht is een wandelroute van ongeveer 2,5 kilometer over het Balloërveld dat verlicht is met behulp van lampjes. Er kan gestart worden tussen 17.00 en 20.00 uur. Voor jong en oud is de Herderstocht een prachtige gelegenheid om het kerstverhaal te horen, te zien en te beleven. De route begint en eindigt bij de schaapskooi van Balloo waar de gehele avond kerstliederen worden gezongen door een gelegenheidskoor. Het koor wordt instrumentaal begeleid en er zingen veel kinderen mee. Bij de schaapskooi kan men zich laten inschrijven bij twee Romeinse soldaten. Het symboliseert de volkstelling in de tijd van keizer Augustus. Na de inschrijving kan men de lichtjesroute volgen. Onderweg wordt op verschillende plaatsen bij een kampvuur een deel van het kerstverhaal verteld door onder andere Romeinse soldaten, herders, wijzen, een herbergier en de evangelist Lucas. Vervolgens komt men bij een schamel dak waar Jozef en Maria zich bevinden met hun pasgeboren baby in de kribbe. In de stal bevindt zich ook een ezel, zoals in het kerstevangelie vermeld staat. De herderstocht eindigt weer op de plek van de schaapskooi. Onder het genot van kerstmuziek kunt u hier warme chocolademelk kopen.
30 dec 2019 Snertwandeling door Gieten-Borger Snertwandeling door Gieten-Borger Zin in een flinke wandeling? Meld je dan aan voor deze winterwandeling van 20 km o.a. door boswachterij Gieten-Borger. De boswachter van Staatsbosbeheer neemt je mee door uitgestrekte bossen, langs heidevelden en verstilde vennen. Bij terugkomst wacht je een warme kop snert met roggebrood en spek om weer op temperatuur te komen.
31 dec 2019 diverse kerstmarkten Kerst, de gezelligste tijd van het jaar, staat weer voor de deur. En wat is er in deze periode leuker dan één van de sfeervolle kerstmarkten in Drenthe te bezoeken? Schilderachtige dorpjes met verlichte rietgedekte boerderijen vormen het decor van de vele kerstmarkten in Drenthe. We hebben ze voor je op een rij gezet, dus bekijk snel welke kerstmarkt(en) je zeker niet mag missen!
7 jun 2020 opendrentse kampoenschappen stiefkiekn Optredens Net als andere jaren zullen er op een route door het centrum van Westerbork diverse prachtig uitgedoste levende standbeelden staan, zij zullen het publiek vermaken en verwonderen. Datum: 7 juli 2020 Aanvang: 12:00 uur Einde: 17:00 uur Toegang Gratis Zwartkiekn Ga de uitdaging aan en laat zien dat jij het langst kunt ‘Zwartkiekn’. (niet lachen). Uiteraard mag het publiek zijn best doen om de zwartkieker aan het lachen te maken. De naam van de Zwartkieker en hoe lang hij of zij kan zwart kieken wordt bijgehouden door de jury. Aan het eind van de dag is er een winnaar ‘Zwartkiekn’. De winnaar krijgt een etentje aangeboden bij een van de horeca gelegenheden in Westerbork.