28 jul 2020 vlindermarkten Verspreid door het sfeervolle centrum van 'Vlinderstad' Emmen zijn er vele kramen van winkels uit Emmen en 'vlooien' kramen aanwezig. Bij de verschillende horeca gelegenheden kan uitkijkend op de markt genoten worden van een kop koffie of heerlijke lunch. Elke markt heeft een gevarieerd activiteitenprogramma op basis van een thema, zoals bijvoorbeeld het thema zomer of Drenthe. Winkeliers en de markt spelen hierop in met tal van activiteiten of acties. De sfeervolle en gezellige markt vindt deze zomer weer 8 keer plaats. Elke dinsdag van 9.00 tot 17.00 uur, van 7 juli tot en met 25 augustus. De entree is gratis, wees welkom in Emmen Centrum!
9 aug 2020 Ontdek het verleden van het Sleenerzand Ontdek het verleden van het Sleenerzand Tijdens deze wandeling neemt de gids van Staatsbosbeheer je mee op pad, voor een reis terug in de tijd in Sleenerzand. In dit natuurgebied zijn sporen uit het verleden namelijk goed zichtbaar. Toen de eerste mensen zich hier vestigden, was Drenthe nog een oerwoud. De Trechterbekers, genoemd naar de vorm van het aardewerk dat zij maakten, bouwden hunebedden van granieten zwerfkeien. Het hunebed De Papeloze Kerk is een mega-exemplaar, met een deksteen van 25.000 kilo. Bijzonder is ook de Galgenberg, waarin 3.500 jaar geleden de hoofdman van het Sleenerzand werd begraven. Rond zijn grafheuvel werd een palenkrans opgericht ten teken dat de dode met rust gelaten moest worden. Gelukkig is het nog altijd stil in het Sleenerzand. De tocht is geschikt voor het hele gezin.
12 aug 2020 vleermuizen van het Boomkroonpad Ontdek met een gids van Staatsbosbeheer de vleermuizen rondom het Boomkroonpad. In dit bosrijke gebied leven vele vleermuizen. Je gaat in de avond met een batdetector op pad in de hoop vleermuizen te spotten. Spectaculair zijn de watervleermuizen die over het water scheren, op zoek naar muggen. Ook de de laatvlieger, de rosse vleermuis en de dwergvleermuis komen hier voor.
14 aug 2020 Nachtvlinders spotten op het Dwingelderveld De lakens worden gespannen, het licht geprojecteerd en de stroop gesmeerd. Kom naar het bezoekerscentrum Dwingelderveld en neem een kijkje in de wereld van de nachtvlinders. In Nederland zijn heel veel verschillende soorten nachtvlinders, voor de meeste mensen een onbekende wereld. Wat dacht je van de bloeddrupjes, uilen of nachtspanners. Een gids van Natuurmonumenten is aanwezig om je te helpen de soorten op naam te brengen. Practische informatie: •Bij regen en harde wind gaat de activiteit niet door, je kunt tussen 15.00 en 17.00 bellen met 0522 472951 of de activiteit doorgaat of niet. Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen:
15 aug 2020 Zomer workshopweken Buitenkunst Drenthe Vele theatermakers, choreografen, muzikanten, schrijvers en kunstenaars komen elke zomer naar Buitenkunst om hun liefde voor het kunstvak te delen en samen met de deelnemers een experiment aan te gaan, nieuwe inspiratie op te doen of een thema of techniek te onderzoeken. Tijdens de zomerweken (van zaterdag t/m zaterdag) bieden we in Drenthe een keuzeprogramma. Dat betekent dat de deelnemers elke ochtend kiezen uit het op dat moment gepresenteerde aanbod. Het programma is dus ook niet eerder bekend. Wel zeker is dat het een breed en gevarieerd aanbod is voor deelnemers van alle niveau's en leeftijden. Gelijktijdig met de workshops voor volwassenen, zijn er namelijk ook programma's voor jongeren (12-15), kinderen (6-11) en kleuters (3-5). Samen op vakantie en toch geniet iedereen individueel op maat. Verrassend, afwisselend, uitdagend en verdiepend. Met zoveel inspanning en ontspanning als je zelf wilt.
30 aug 2020 kraak de code Smartphone Speurtocht Een nieuwe smartphone speurtocht voor kinderen in het Gevangenismuseum. Wie lukt het om het kluisje te openen en de welverdiende beloning in ontvangst te nemen? Vol leuke en interssante vragen en weetjes. De speurtocht werkt via de 'tour to do' app, deze is gratis de downloaden via de app en playstore.
31 aug 2020 eco chrossers Verken de prachtige Hondsrug met deze unieke 100% elektrische Eko-Chopper©. Een fluisterstil, milieuvriendelijk en stoer voertuig om op een avontuurlijke en bijzondere manier het gebied te ontdekken. Heerlijk stil en relaxed rijd je samen door de natuur langs mooie plekken, door prachtige dorpjes, over de heide en door het bos en zo bezoek je de meest bijzondere punten op de routes. Wie weet kom je ook nog verschillende dieren of wild tegen onderweg! Je wordt niet zomaar ‘het bos in gestuurd’. Nee… je krijgt van ons een route mee om te volgen. Want daardoor rijd je een speciale tocht langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden en mis je niets van het moois dat de Hondsrug bij Exloo te bieden heeft.