30 apr 2021 Lentewandeling 1823 - 1859. Wat is er nog over van het Pauperparadijs? Het verhaal van Veenhuizen is natuurlijk altijd al bijzonder en de omgeving is mooi en indrukwekkend. Ook in de lente. Ook komt in 2021 de openlucht theatervoorstelling Het Pauperparadijs mogelijk weer naar ons dorp maar wat is er eigenlijk nog over van die hele bijzondere beginperiode van ons dorp? Onze gids Peter heeft een route voor je gemaakt die je voert vanaf het BITTER en ZOET langs de monumenten en restanten uit de 19e eeuw die er nog over zijn. De route kan je veilig thuis downloaden en bij ons top hotel aan en je krijgt een kopje(s) heerlijke koffie in ruil voor het laten zien van je ticket. (e-mail met bestelnummer) Hoe fijn en makkelijk is dat?
30 mei 2021 flarden van het Holtingerpad Het Flardenpad Het Flardenpad is een unieke audiovisuele route welke wandelaars aan de hand van een applicatie op hun mobiel kunnen lopen. De zogeheten flarden bestaan uit geluidsfragmenten waarbij wordt teruggeblikt op het ontstaan van het gebied dat gekneed is uit ijs en oorlog. De route start bij de Tourist Info. Hier haal je de folder met info en download je de app voor je smartphone. Ook zijn hier de speciale koptelefoons voor je mobiel verkrijgbaar (in bruikleen tegen borgsom) om een intensere beleving te ervaren. Het is mogelijk om met een adapter vijf koptelefoons op één smartphone met een internetverbinding aan te sluiten. Uiteraard kun je ook je eigen oordopjes gebruiken. Audiotour overzicht Een flard, een afgescheurd deel van het geheel, een stukje gesprek, net genoeg om te weten waar het over gaat. Een flard, soms vaag in het geheugen als een half vergeten herinnering of verwijzend naar een gevoel, dan weer helder, strak omlijnd en duidelijk. Het zijn deze flarden die delen van de historie van het Holtingerveld vertellen. Een rijke historie. Nemen we deze kennis mee het veld in, dan kun je voorbij het direct zichtbare kijken. Wie dan heuvels beklimt, ziet honderden meters dikke ijsrivieren de grond kneden en opstuwen. Wie bomkraters ziet liggen, hoort bommen uit zwaar brommende vliegtuigen vallen. Wie hunebedden tegenkomt, ziet oude bewoners met primitieve middelen zware stenen verplaatsen. Wie meer weet, die meer ziet... We laten je graag kennismaken met de flarden uit de oorlog, van oude bewoners, van ijs en van steentjes- zoekers. Wandel de flardenroute en maak op theatrale wijze kennis met de aanwezigheid van de historie in dit gebied. Tijdens deze wandeling van ongeveer een uur luister je op een aantal plaatsen naar flarden uit het verleden.
1 jun 2021 fiets smul route Verantwoord wandelen of fietsen met een heerlijke scharrelbox mee voor onderweg? Dat klinkt toch fantastisch? Er is momenteel niet heel veel mogelijk maar actief bezig zijn blijft belangrijk. Pak de fiets voor een route van ca. 40 km. Daarbij krijgt u een scharrelbox mee met verschillende zoete en hartige lekkernijen die u onderweg op een bankje kunt opeten. Geniet van deze heerlijke maar vooral veilige smulroute in de prachtige omgeving van Drenthe! Start en terugkomst bij Abdij de Westerburcht in Westerbork Start dagelijks mogelijk van 10.00 tot 14.00 uur Koffie / thee / warme chocomelk to go met een huisgemaakte lekkernij Fietsroute door de Drentsche bossen (ca. 40 km) | u kiest zelf uw tussenstops uit! Rugtasje met een goed gevulde scharrelbox (10 gerechtjes) Bij terugkomst kiest u een heerlijk broodje vlees of vega van de BBQ In totaal duurt het arrangement 2 tot 4 uur Tip: bekijk ook de Smulroute Auto.
13 jul 2021 drentse fiets4 daagse Het grootste recreatieve fietsevenement van Nederland gaat door op 13-16 juli 2021. Sinds jaar en dag is de Drentse Fiets4Daagse een van de bekendste fietsevenementen van Drenthe. Wil je Drenthe op de fiets beleven? Doe dan van 13 t/m 16 juli mee met dit geweldige evenement. je kunt er ook voor kiezen om 1 dag mee te doen i.p.v. alle 4 de dagen. Voor kinderen worden er 4Kids route uitgestippeld en voor minder valide deelnemers zijn Roll-On routes samengesteld. Startplaatsen Je kunt vanuit zeven startplaatsen deelnemen aan de Fiets4Daagse en kiezen voor diverse afstanden, variërend van 30 tot 60 km per dag. Zo is er voor iedereen een geschikte route! De 7 startplaatsen zijn: Assen, Meppel, Dalen, Diever, Norg, Emmen en Westerbork.
31 jul 2021 Beleef Drenthe op een nieuwe en unieke wijze Beleef Drenthe op een nieuwe en unieke wijze EKO-TOURS Beleef een uniek groen avontuur! Ga als stel, gezin of groep op een bijzondere excursie met Eko-Tours. Beleef de natuur op een nieuwe manier met een 100% elektrisch voertuig in Drenthe. Eko-Tours biedt een uniek avontuur en door onze samenwerkingen, de deskundige gidsen en kennis van het gebied brengen we je op de mooiste plekjes en langs vele bezienswaardigheden van de Hondsrug. Met Eko-Tours kun je kiezen om de natuur te ervaren vanuit een comfortabele en stille 100% elektrische terreinauto, de Eko-Explorer©, waar je zelf in mag rijden onder leiding van een enthousiaste en deskundige gids. Ga op een unieke safari in ons eigen land! Een tour met een speciaal voertuig ! Of ga met elkaar op pad op de elektrische Eko-Chopper©, Eko-Bike© of Eko-Cruiser© en zoef fluisterstil over onze mooie fietspaden op deze tour langs de meest bijzondere plekjes van de Hondsrug. Mis niets van al het moois dat Drenthe biedt op een speciale manier. Arrangementen en Specials Eko-Tours heeft ook verschillende mogelijkheden voor een bijzonder arrangement voor groepen, met de elektrische terreinauto’s, diverse andere elektrische voertuigen, of in verschillende combinaties. Ook kunnen we de excursies of tours uitbreiden met diverse mogelijkheden voor eten en drinken, een lunch, een picknick, een diner of BBQ. Tevens organiseren we tijdelijke ‘Speciale excursies’, of kunnen we een arrangement op maat samenstellen. Bijvoorbeeld voor een familiedag, een verjaardagsfeest of andere groepsactiviteit. Doe mee en reserveer nu ! Eko-Tours, volgens velen het leukste uitje op de Hondsrug. En ook nog eens 100% elektrisch, stil en milieuvriendelijk. Boek snel je plaats op een Eko-Tours Safari met de onze stoere terreinauto – de Eko-Explorer© of boek een Tour met een ander unieke en stille elektrisch voertuig. Of geef een Eko-Tours excursie of Tour kado aan familie of vrienden. Bestel nu de waardebon voor een of meer personen om iemand te verrassen met het leukste uitje op de Hondsrug ! Graag tot ziens bij Eko-Tours voor een bijzondere beleving en verkenning van ons mooie Drenthe.