17 okt 2018 mysterie Sleenerzand Schoonoord - Geopark de Hondsrug en Marketing Drenthe houdt op de woensdagen 17 en 24 oktober een avondwandeling in het Sleenerzand onder de titel 'Mysterie van het Sleenerzand'. Deelnemers duiken in de mysterieuze wereld van de hunebedbouwers op het Sleenerzand en maken een spannende avondwandeling naar het bijzondere hunebed De Papeloze Kerk. Het is muisstil en gelukkig zijn er de fonkelende lichtjes die de wandelaars in de duisternis naar bijzondere plekken brengen. Wat is er te horen? Zacht tromgeroffel? En wat beweegt daar? Wat is dat blauwe schijnsel? De wandeling voert naar het hunebed De Papeloze Kerk. Daar zijn de wandelaars in het licht van lantaarns getuige van spannende verhalen over het ontstaan van het hunebed en het leven van de hunebedbouwers. Muziek klinkt. Dansers in witte gewaden laten de legende van de Witte Wieven herleven. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur wordt in groepen gestart vanaf Recreatiecentrum Rijmaaran aan de Slenerweg 118 tussen Noord-Sleen en Schoonoord. De wandeling van 2,4 kilometer duurt zo'n drie kwartier. Meedoen is gratis. Meer informatie: 0599-725009 of via mail: info@dehondsrug.nl. Aanmelden voor deelname kan via d
23 okt 2018 Vollemaanwandeling bij het Boomkroonpad Kom naar Buitencentrum Boomkroonpad voor een wandeling over de Hondsrug onder het schijnsel van de volle maan. Het is een bijzondere en mysterieuze ervaring om door de maanverlichte bossen en over de heide te wandelen. De duisternis maakt je vertrouwd andere zintuigen dan je zicht. Door de intense stilte hoor je ineens nieuwe geluiden om je heen. Afhankelijk van het seizoen, kom je onderweg misschien nog nachtdieren tegen zoals de vleermuis, de bosuil of de nachtzwaluw.
27 okt 2018 Nacht van de Nacht Boomkroonpad Zet alle zintuigen op scherp, en maak samen met de boswachter van Staatsbosbeheer een nachtelijke wandeling door de bossen bij het Boomkroonpad op de Hondsrug. Je wandelt over brede paden en soms smalle paadjes, en zelfs dwars door het donkere bos! In het donker is de weg moeilijk te zien, en je zult merken dat je andere zintuigen scherper worden. Waar het erg moeilijk is helpt een touw je om de weg door het bos te vinden. Halverwege de tocht staat er een warme kop chocolademelk voor je klaar bij een sfeervol kampvuur. Als je wilt, mag je na afloop in het donker het Boomkroonpad beklimmen.
31 okt 2018 Oktober Kindermaand bij het Boomkroonpad Oktober Kindermaand bij het Boomkroonpad Elk jaar staat in Drenthe de maand oktober in het teken van kinderen. In de hele provincie worden leuke uitjes en activiteiten georganiseerd. Zo ook bij Buitencentrum Boomkroonpad van Staatsbosbeheer. Op de zaterdagen in oktober kunnen kinderen de boom in. Ga je mee op avontuur? De toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis!
18 nov 2018 Iran bakermat van de beschaving T/m 18 november 2018 zie je in het Drents Museum de expositie ‘IRAN – Bakermat van de beschaving’ (7000 – 330 v. Chr.). De tentoonstelling neemt je mee door de geschiedenis van één van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld. Maak kennis met de sprookjesachtige vroege Iraanse cultuur. Van de opkomst van landbouw en veeteelt tot het Perzische Rijk en de islamitische periode. Er zijn zo’n 200 unieke en opzienbarende archeologische vondsten te zien. Onder andere gouden sieraden, wapens van brons en kleitabletten met spijkerschrift nemen je mee naar het verleden. De landschappen van Iran staan centraal, maar ook thema’s als ‘van de eerste boeren tot de eerste steden, ‘staten, koningen en goden’ en ‘tijden van oorlog’ komen voorbij. Laat je verrassen door de verfijndheid en de rijkdom van de verschillende culturen die in het huidige Iran geleefd