Letterboxen

Letterboxen

Los leuke, cryptische raadsels op tijdens een speurtocht door de prachtige omgeving van Drenthe. De verschillende boxen waarnaar u op zoek bent, liggen verstopt in onbekende stukjes natuur. U kunt op uw eigen tempo deelnemen, met elkaar of alleen. Het afleggen van de tocht kan te voet, te fiets en te paard, in alle jaargetijden en is geschikt voor jong en oud.

Als u wilt gaan letterboxen, krijgt u van ons een pakketje mee met een stempelboekje, een landkaart en een stempelkussen. Er zijn verschillende routes, en u kunt zelf het aantal boxen kiezen. Letterboxen kost € 10,- per persoon.

GPS route Schoonloerveld

GPS route Schoonloerveld

Deze route door het Schoonloërveld gaat door bossen, heideterreinen en beekdalen. Een heerlijk gebied om rond te struinen. De route, volgorde van punten en paden liggen niet vast. Kies zelf je weg. Lengte: ca. 8 km.

Meer informatie: staatsbosbeheer

Met de schaapsherder mee

Met de schaapsherder mee

Wilt u een dag ontspannen en eindelijk eens tijd maken voor het lezen van een goed boek in de vrije natuur tussen de schapen? Heidevelden en schapen fotograferen of schilderen? Filosoferen over de wonderen van het leven? Of gewoon lekker uitwaaien op het Balloërveld en op plaatsen komen waar je normaal als wandelaar nooit komt? Ga dan een keer een dag mee met de Herders van Balloo.

Meer informatie: www.herdersvanballoo.nl

Speuren naar de hunebedbouwers

Speuren naar de hunebedbouwers

Hoe zijn de keien in Drenthe gekomen? Wie hebben de hunebedden gebouwd en hoe? Je komt het allemaal te weten tijdens de rondleiding door het Hunebedcentrum.

Kosten: €2,50 p.p. exclusief entree museum

Meer informatie: www.hunebedcentrum.eu

De bossen rondom het Boomkroonpad

De bossen rondom het Boomkroonpad

Ga samen met de gids van Staatsbosbeheer naar buiten en ontdek de bossen rond het Boomkroonpad. Met het hele gezin mee op ontdekkingstocht door de natuur van de Hondsrug. De gids vertelt je over het gebied en wat je tegen komt: en dat is elke zondag weer wat anders. Door het jaar heen zijn er verschillende onderwerpen, afgestemd op de seizoenen. Kom je mee naar buiten? Een leuke invulling van je vrije zondag!

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl

Wandelroute dassenpad hart van Drenthe 4 km

Wandelroute dassenpad hart van Drenthe 4 km

Heerlijk rondzwerven over zonverwarmde zandpaden in een uitgestrekt bos, waar alleen het geroffel van de spechten of de roep van een verre buizerd af en toe de stilte verbreekt. Dát kan in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer in Midden-Drenthe, bijvoorbeeld in de boswachterij Schoonloo.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl

Golfbanen in de omgeving

Golfbanen in de omgeving

Country Golf Ees, te Ees / 18 holes golfbaan / 9 km van Sloapstee / countrygolfees

Golfpark Exloo te Exloo / 18 holes golfbaan / 14 km van Sloapstee / golfparkexloo

Pitch & Putt Golf Orvelte, te Witteveen / 18 holes golfbaan / 8 km van Sloapstee / pitch&putt

wandelroute wolvenspoor hart van drenthe

wandelroute wolvenspoor hart van drenthe

Wolvenspoor

Hart van Drenthe / Drenthe

Het Wolvenspoor is een route van 5 kilometer dwars door het Hart van Drenthe. Een avontuurlijk pad door donkere bossen, over heidevelden en houten bruggen over vennen en beekdalen. Je loopt de route in ongeveer een uur. Het Wolvenspoor is geschikt voor iedereen die goed ter been is. Je herkent het Wolvenspoor aan keien met een witte wolvenpootafdruk. Bekijk hier de route van het Wolvenspoor

eko-tours.nl/product/eko-tours-excursie-avond-tocht

eko-tours.nl/product/eko-tours-excursie-avond-tocht

Een excursie van ongeveer 3 uur in de mooie natuur rondom Exloo. Na de uitleg van de gids rijd je meteen het mooie Unesco-gebied van de Hondsrug in met de Eko-Explorer.

Deze excursie is te reserveren tot de herfstvakantie! Daarna verzorgen we de Winter-excursie.

Reserveer voor het aantal personen dat meegaat op de excursie. De prijs is per deelnemer ongeacht de leeftijd.

2