Omgeving

Ongerepte schoonheid

Schoonloo ligt in het hart van de prachtige provincie Drenthe, midden in de overweldigende natuur. Rondom de Sloapstee vindt u fraaie bossen, uitgestrekte heidevelden en heldere vennetjes.

Natuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. In de nabije omgeving ligt een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden. Eveneens zijn er uitgezette routes voor moutainbikers. Wilt u liever cultuur opsnuiven? Ook dan heeft de omgeving genoeg te bieden.

Hunebedden

Hunebedden

Van de 54 hunebedden in Nederland liggen er 52 in Drenthe. In het Hunebedcentrum in Borger komt u alles te weten over deze prehistorische grafkamers. In Borger vindt u tevens het grootste hunebed van Nederland.

www.hunebedcentrum.eu

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

In het museum in Westerbork wordt verteld over het leven van slachtoffers en overlevenden van het kamp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

www.kampwesterbork.nl

Het Pieterpad

De Bed & Breakfast ligt op nog geen kilometer afstand van het bekende Pieterpad en is de perfecte uitvalsbasis voor rustzoekers, wandelaars, fietsers en andere actievelingen.

https://pieterpad.startpagina.nl

Wildlands Adventure Emmen

EXPEDITIE KAART

www.wildlands.nl

Museumdorp Orvelte

Orvelte is een van de mooiste dorpen in Drenthe en van Nederland. Volgens lezers van de ANWB Kampioen staat Orvelte in de top vijf.

www.orvelte.net

Golfbanen

B&B de Sloapstee is de perfecte uitvalsbasis voor golfers die hun hobby willen combineren met een ongedwongen vakantie.  Golfbanen in de omgeving

Zwemmen in ’t Loomeer

Op nog geen twee kilometer afstand van de B&B ligt ’t Loomeer, een recreatieplas met zandstrand. Op zomerse dagen is dit schone bosmeer voorzien van een kiosk waar eten en drinken verkrijgbaar is. Verder vindt u hier picknickplekken en toiletten.

Agenda

  • 17 okt 2018

    mysterie Sleenerzand

    Schoonoord - Geopark de Hondsrug en Marketing Drenthe houdt op de woensdagen 17 en 24 oktober een avondwandeling in het Sleenerzand onder de titel 'Mysterie van het Sleenerzand'. Deelnemers duiken in de mysterieuze wereld van de hunebedbouwers op het Sleenerzand en maken een spannende avondwandeling naar het bijzondere hunebed De Papeloze Kerk. Het is muisstil en gelukkig zijn er de fonkelende lichtjes die de wandelaars in de duisternis naar bijzondere plekken brengen. Wat is er te horen? Zacht tromgeroffel? En wat beweegt daar? Wat is dat blauwe schijnsel? De wandeling voert naar het hunebed De Papeloze Kerk. Daar zijn de wandelaars in het licht van lantaarns getuige van spannende verhalen over het ontstaan van het hunebed en het leven van de hunebedbouwers. Muziek klinkt. Dansers in witte gewaden laten de legende van de Witte Wieven herleven. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur wordt in groepen gestart vanaf Recreatiecentrum Rijmaaran aan de Slenerweg 118 tussen Noord-Sleen en Schoonoord. De wandeling van 2,4 kilometer duurt zo'n drie kwartier. Meedoen is gratis. Meer informatie: 0599-725009 of via mail: info@dehondsrug.nl. Aanmelden voor deelname kan via d