wolfeest in Balloo 20 en 21 juli

Herders van Balloo: Schapenscheerdersfestival en Wolfeest 

Terwijl de schapen worden geschoren is er héél veel te zien en te doen rondom de schaapskooi van de Herders van Balloo. Het Wolfeest is een grote fair, waarbij de nadruk ligt op wol. Dus veel stands met wol, vachten en viltproducten.

Wol is kunstzinnig, veelzijdig, ambachtelijk, maar vooral: wol is weer hip! Met dit Schapenscheerdersfestival en Wolfeest willen wij de bijzondere kwaliteiten van de wol van de Drentse heideschapen onder de aandacht brengen. In het Wolatelier bij de schaapskooi hebben een aantal spinsters, breisters, weefsters en viltsters een prachtige wolcollectie opgebouwd.

Creatievelingen opgelet! Er zijn workshops en demonstraties vilten, spinnen, breien, weven. Ook zijn er allerlei wol- en viltproducten te koop. Van ruwe vachten tot luxe woontextiel en van truien tot kunstzinnige sieraden. Kinderen kunnen ook de handen uit de mouwen steken en vlechten met wilgenteen, armbandjes maken of zeep een jasje van vilt geven. Kijk hier voor alle kinderactiviteiten >

wolfeest balloo

Op zaterdag is er een workshop ruwe vacht vilten. Je maakt een stoer en hip kleed met de lange lokken van de versgeschoren vachten van de kudde. En verder zijn er diverse andere workshops.  In het Wolatelier is het oude weefgetouw uit 1850 in werking te zien. Hierop worden prachtige kleden geweven van de wol van de Drentse heideschapen uit Balloo.

Onze schapenscheerder Ype van der Woude geeft nu ook een workshop schapen scheren. Voor echte mannen! Nee, serieus, uiteraard mogen vrouwen ook meedoen.

Het Schapenscheerdersfestival en Wolfeest: lekker rondstruinen rondom de schaapskooi en inspiratie opdoen voor creatieve wolactiviteiten, kijken naar het schapen scheren, workshops volgen. Een industriële kaardmachine in werking zien. Een sokkenbreimachine …. Maar ook volop originele producten, tongstrelende lekkernijen, tuinplanten, hoeden, tuinmeubelen, outdoorkleding en laarzen, serviezen.
Ruim 70 stands!

balloo, wolfeest, schapenscheerdersfestival
Schapenscheerdersfestival in Balloo, een kudde van meer dan 500 Drentse heideschapen die worden geschoren

Meer over de Herders van Balloo en al hun wolactiviteiten >>