LUISTERTOCHT DOOR DE VRIJE KOLONIËN

Nieuw! Beleef deze theatrale audiofietstocht door Frederiksoord en omgeving.

Niemand minder dan Philip Freriks neemt je mee door het UNESCO Werelderfgoedgebied van de Koloniën van Weldadigheid. Hij ontdekte bij toeval dat hij afstamt van een koloniste en verdiepte zich speciaal voor deze luistertocht in de indrukwekkende geschiedenis van zijn kolonie-voorouder.

In samenwerking met auteur Wil Schackmann, bekend van het boek De Proefkolonie, en theatermaker Inge Wannet en scriptschrijver Rinske Bouwman is dit persoonlijke verhaal gevormd tot een unieke fietstocht van 26 km. Je gaat luisteren naar gebeurtenissen op de plekken waar ze 180 jaar geleden plaatsvonden. Laat je inspireren door vertelling, muziek, brieven en nagespeelde scènes in het decor van een uiterst bijzonder cultuurhistorisch landschap.

De Luistertocht is een complete belevenis inclusief audioguide, routekaart en informatief boekje voor € 7,50 p.p.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duur
De Luistertocht is een fietsroute van circa 26 kilometer. De route gaat langs 16 luisterpunten. In totaal ben je per e-bike zonder pauzes ongeveer 2,5 uur onderweg. Met een reguliere fiets reken je op 3,5 uur. Let op: je dient uiterlijk 16.30 uur bij het museum retour te zijn om het audiodevice weer in te leveren. Het is verstandig om in ieder geval vóór 13 uur te vertrekken.

Kosten
Je haalt de Luistertocht bij Museum De Proefkolonie voor €7,50 per persoon! Dit is inclusief de huur van een audioguide, een informatiegids en een routekaart. Per reservering betaal je €25 euro borg.

Voor de beste luisterervaring raden we aan om een koptelefoon of oortjes mee te nemen. Deze zijn ook te koop bij het museum.

Optioneel is een fiets, e-bike of e-chopper bij te boeken via het naastgelegen fietstransferium.com. Zorg ervoor dat je voor 16.30 uur terug bent om de audioguide te retourneren en de borg terug te krijgen. De gids en routekaart mag je mee naar huis nemen om nog eens na te genieten van deze bijzondere ervaring.

RESERVEER HIER UW LUISTERTOCHT

Reserveer hieronder uw luistertocht. Aantal personen = aantal gewenste audioguides. Wilt u ook gebruik maken van de lunch? Hiervoor dient u een aparte reservering te maken. Dit reserveringsscherm vindt u onder de lunchinhoud.

Let op: U kunt de Luistertocht reserveren om 10:00 uur. U kunt uw audio-device tussen 10:00 en 13:00 uur ophalen. Zorg dat u voor 16:30 uur terug bent om de audio-device in te leveren.