Omgeving

Ongerepte schoonheid

Schoonloo ligt in het hart van de prachtige provincie Drenthe, midden in de overweldigende natuur. Rondom de Sloapstee vindt u fraaie bossen, uitgestrekte heidevelden en heldere vennetjes.

Natuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. In de nabije omgeving ligt een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden. Eveneens zijn er uitgezette routes voor moutainbikers. Wilt u liever cultuur opsnuiven? Ook dan heeft de omgeving genoeg te bieden.

Hunebedden

Hunebedden

Van de 54 hunebedden in Nederland liggen er 52 in Drenthe. In het Hunebedcentrum in Borger komt u alles te weten over deze prehistorische grafkamers. In Borger vindt u tevens het grootste hunebed van Nederland.

www.hunebedcentrum.eu

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

In het museum in Westerbork wordt verteld over het leven van slachtoffers en overlevenden van het kamp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

www.kampwesterbork.nl

Het Pieterpad

De Bed & Breakfast ligt op nog geen kilometer afstand van het bekende Pieterpad en is de perfecte uitvalsbasis voor rustzoekers, wandelaars, fietsers en andere actievelingen.

https://pieterpad.startpagina.nl

Wildlands Adventure Emmen

EXPEDITIE KAART

www.wildlands.nl

Museumdorp Orvelte

Orvelte is een van de mooiste dorpen in Drenthe en van Nederland. Volgens lezers van de ANWB Kampioen staat Orvelte in de top vijf.

www.orvelte.net

Golfbanen

B&B de Sloapstee is de perfecte uitvalsbasis voor golfers die hun hobby willen combineren met een ongedwongen vakantie.  Golfbanen in de omgeving

Zwemmen in ’t Loomeer

Op nog geen twee kilometer afstand van de B&B ligt ’t Loomeer, een recreatieplas met zandstrand. Op zomerse dagen is dit schone bosmeer voorzien van een kiosk waar eten en drinken verkrijgbaar is. Verder vindt u hier picknickplekken en toiletten.

Agenda

  • 9 sep 2018

    kijkje in de commandantswoning

    Bezoekers van Kamp Westerbork krijgen op 7, 8 en 9 september tijdens de Open Monumentendagen een uniek kijkje in de woning van de kampcommandant. De houten villa, een rijksmonument uit 1939, is het enige overgebleven gebouw dat herinnert aan de periode dat het kamp fungeerde als Durchgangslager voor Joden en Sinti en Roma. Het huis is niet toegankelijk voor het publiek. Toch krijgen de bezoekers de mogelijkheid de woning vanbinnen te bekijken door middel van een filmische rondleiding. Op vrijdag 7 september vanaf 17.00 uur is de opening van de Open Monumentendagen in de overkapping van de commandantwoning. Deze is vrij toegankelijk voor iedere geïnteresseerde. Wethouder Dennis Bouwman opent de avond. Daarna wordt er een filmische rondleiding van de commandantwoning getoond en zal restaurateur Gerwin Schoonewille vertellen over de huidige staat van de woning en inzicht geven in de plannen voor de toekomst. De overkapping is te bereiken door middel van de pendelbus vanaf het museum, die op vrijdag 7 september langer door zal rijden. Op zaterdag en zondag is de overkapping van de commandantwoning tussen 11:00 uur en 17:00 uur vrij toegankelijk voor publiek. De filmische rondleiding wordt dan de hele dag vertoond. Filmische rondleiding