25 okt 2017 volg de flonkeringen in de Drentse duisternis Als in de herfst de nachten langer worden, ontwaakt de Pixi. In het duister van de Drentse bossen maken ze contact met hun soortgenoten, en met jou. Met kleine lichtpulsjes wijzen ze de weg. Volg het pad van flonkering en laat je leiden door een uniek lichtkunstwerk in de Drentse natuur. De Pixi is een digitaal organisme in de bossen bij het Boomkroonpad in Drouwen (Drenthe). Een lichtkunstwerk geïnspireerd door bestaande patronen in de natuur: de groepsintelligentie van een zwerm spreeuwen of vuurvliegjes.
29 okt 2017 seizoenswandeling Seizoenswandeling op zondag Kom naar Buitencentrum Boomkroonpad voor een fijne wandeling over de Hondsrug. De gids van Staatsbosbeheer neemt je graag mee op pad en laat allerlei wetenswaardigheden zien van het bos. Door het jaar heen zijn er op zondag wandelingen met op elke 3e zondag van de maand een thema welke afhankelijk van het seizoen.
4 nov 2017 volle maanswandeling Kom naar Buitencentrum Boomkroonpad voor een wandeling over de Hondsrug onder het schijnsel van de volle maan. De duisternis maakt je vertrouwd met je andere zintuigen dan je zicht. Door de intense stilte hoor je ineens nieuwe geluiden om je heen. Afhankelijk van het seizoen, kom je onderweg misschien nog nachtdieren tegen zoals de vleermuis, de bosuil of de nachtzwaluw.
26 nov 2017 winterfair Orvelte Warme winterfair in het nostalgische hart van Orvelte. Sfeer ten top. Winterse schikkingen, alles mooi verlicht met honderden lampjes, sfeerhaarden van onze eigen kachelboer zorgen voor een warme sfeer. Standhouders stallen hun mooiste vondsten uit en trotseren de kou. Gluhwein en chocolade melk is warm…we zien u graag op deze fijne fair…. Brink 10.00-17.00 entree € 5,- vanaf 12 jr. het dorp is gratis toegankelijk tijdens de fair.
8 dec 2017 kerstmarkt wezup In het schilderachtige dorpje Wezup in Drenthe vindt elk jaar een unieke kerstmarkt plaats. Bewoners van de vaak eeuwenoude boerderijen aan het Westeinde en aan de Wezuperstraat stellen hun schuren voor deze markt beschikbaar. In de avonduren wordt de route langs de boerderijen met rietgedekte daken en nostalgische klinkerweggetjes sprookjesachtig verlicht met honderden waxinelichtjes. Naast de markt met 60 kramen is er live muziek en vermaak op straat. De ijsvereniging en de dorpsvereniging serveren warme hapjes en drankjes tegen betaalbare prijzen. Wees dus welkom in Wezup!
31 dec 2017 kinderen met een ster Activiteiten Nieuws Arrangementen Steun ons Herinneringscentrum Archief en collectie Westerborkpad Vrijwilligerswerk Boekenwinkel Contact Links Westerbork Museum Tentoonstellingen Kinderen met een ster Kinderen met een ster Leo, Rosa, Klaartje, Jules, Ruth en Bennie zijn doodgewone kinderen. Tot ze een ster krijgen, een ster die alles anders maakt. De juniorexpositie Kinderen met een ster vertelt over de levens van zes kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in kamp Westerbork terechtkwamen. De verhalen zijn geïnspireerd op hun herinneringen en op het verhaal van Leo Meijer, die de oorlog niet overleefde. In de juniorexpositie kunnen kinderen vanaf vijf jaar luisteren naar de verhalen, kijken naar de tekeningen en de voorwerpen uit het verhaal aanraken. Volwassenen lezen de herinneringen van de jongens en meisjes die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen zaten in kamp Westerbork.
31 dec 2017 speuren naar reeen op de Hondsrug in Eko-Exploer In de bossen van boswachterij Exloo leven veel reeën, maar dit schuwe dier laat zich niet zo snel zien. Samen met de gids van Staatsbosbeheer ga je in een stil elektrisch voertuig van Eko Tours  in de schemer op zoek naar sporen van het ree. Zo heb je grote kans om ze echt te zien. En misschien hoor je ze ook wel blaffen, het bijzondere geluid dat een ree maakt.