9 sep 2018 kijkje in de commandantswoning Bezoekers van Kamp Westerbork krijgen op 7, 8 en 9 september tijdens de Open Monumentendagen een uniek kijkje in de woning van de kampcommandant. De houten villa, een rijksmonument uit 1939, is het enige overgebleven gebouw dat herinnert aan de periode dat het kamp fungeerde als Durchgangslager voor Joden en Sinti en Roma. Het huis is niet toegankelijk voor het publiek. Toch krijgen de bezoekers de mogelijkheid de woning vanbinnen te bekijken door middel van een filmische rondleiding. Op vrijdag 7 september vanaf 17.00 uur is de opening van de Open Monumentendagen in de overkapping van de commandantwoning. Deze is vrij toegankelijk voor iedere geïnteresseerde. Wethouder Dennis Bouwman opent de avond. Daarna wordt er een filmische rondleiding van de commandantwoning getoond en zal restaurateur Gerwin Schoonewille vertellen over de huidige staat van de woning en inzicht geven in de plannen voor de toekomst. De overkapping is te bereiken door middel van de pendelbus vanaf het museum, die op vrijdag 7 september langer door zal rijden. Op zaterdag en zondag is de overkapping van de commandantwoning tussen 11:00 uur en 17:00 uur vrij toegankelijk voor publiek. De filmische rondleiding wordt dan de hele dag vertoond. Filmische rondleiding
25 sep 2018 Vollemaanwandeling bij het Boomkroonpad Kom naar Buitencentrum Boomkroonpad voor een wandeling over de Hondsrug onder het schijnsel van de volle maan. Het is een bijzondere en mysterieuze ervaring om door de maanverlichte bossen en over de heide te wandelen. De duisternis maakt je vertrouwd andere zintuigen dan je zicht. Door de intense stilte hoor je ineens nieuwe geluiden om je heen. Afhankelijk van het seizoen, kom je onderweg misschien nog nachtdieren tegen zoals de vleermuis, de bosuil of de nachtzwaluw.
1 okt 2018 Oktober Kindermaand bij het Boomkroonpad Oktober Kindermaand bij het Boomkroonpad Elk jaar staat in Drenthe de maand oktober in het teken van kinderen. In de hele provincie worden leuke uitjes en activiteiten georganiseerd. Zo ook bij Buitencentrum Boomkroonpad van Staatsbosbeheer. Op de zaterdagen in oktober kunnen kinderen de boom in. Ga je mee op avontuur? De toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis!