29 mei 2018 vollemaanswandeling bij het boomkroonpad Kom naar Buitencentrum Boomkroonpad voor een wandeling over de Hondsrug onder het schijnsel van de volle maan. De duisternis maakt je vertrouwd met je andere zintuigen dan je zicht. Door de intense stilte hoor je ineens nieuwe geluiden om je heen. Afhankelijk van het seizoen, kom je onderweg misschien nog nachtdieren tegen zoals de vleermuis, de bosuil of de nachtzwaluw.
8 jun 2018 Bluesfestival Grolloo HOLLAND INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL Vrijdag 8 juni 2018: Ringo Starr and his All Starr Band met Steve Lukather (Toto) gitaar, Gregg Rolie (Santana, Journey) keyboards, Graham Gouldman (10CC) bas, Colin Hay (Men at Work) gitaar, Warren Ham sax, toetsten, percussie en Gregg Bissonnette drums Jeff Beck, Walter Trout, Joanna Connor, King Solomon Hicks. Zaterdag 9 juni 2018: Joe Bonamassa, Laurence Jones, The Marcus King Band, Joanne Shaw Taylor, Tommy Castro & The Painkillers. Blues Village Grolloo Dagkaarten: € 60, excl. servicekosten. Weekendkaarten: € 100, excl. servicekosten. Meer info: www.hollandinternationalbluesfestival.com
10 jun 2018 huifkarrentocht door Bargerveen Rijd mee met de Veenland Express en ontdek de hoogvenen van Zuidoost-Drente. Bij aanvang vertelt de boswachter van Staatsbosbeheer je kort over het Bargerveen. Vervolgens stap je in de huifkar om het gebied van dichtbij te beleven. Onderweg vertelt de boswachter over het gebied: de planten en dieren die er voorkomen, zoals de slangen, vleesetende plantjes en vele vogelsoorten. Op de route stap je uit voor een korte wandeling naar het Huisje van Uneken. Midden op de heide sta je ook even stil, om van het uitzicht en wat lekkers te genieten. Vervolgens keer je weer terug naar het startpunt.
17 jun 2018 Vaderdag op de Hondsrug-Survival Zet je vader op Vaderdag in het zonnetje en trakteer hem- en jezelf - op een stoere survivaltocht over de Hondsrug. Speur samen met de gids van Staatsbosbeheer naar voedsel uit de natuur. Hoe overleef je in de natuur? En hoe doen de dieren dat eigenlijk? Sprokkel je eigen hout om een vuur van te maken. Daarop mag je een broodje bakken en thee maken van zelf geplukte kruiden. Een uitdagende, leuke tocht voor alle vaders (en moeders) met hun kinderen!
14 jul 2018 Herders van Balloo: Schapenscheerdersfestival en Wolfeest Wol is kunstzinnig, veelzijdig, ambachtelijk, maar vooral: wol is weer hip! Met dit Schapenscheerdersfestival en Wolfeest willen wij de bijzondere kwaliteiten van wol onder de aandacht brengen. In het Wolatelier bij de schaapskooi hebben een aantal spinsters, breisters, weefsters en viltsters een prachtige wolcollectie opgebouwd. Er zijn workshops en demonstraties vilten, spinnen, breien, weven (ook voor kinderen) en allerlei wol- en viltproducten te koop. Van ruwe vachten tot luxe woontextiel en van truien tot kunstzinnige sieraden. Onze schapenscheerder Ype van der Woude geeft nu ook een workshop schapen scheren. Voor echte mannen! Nee, serieus, uiteraard mogen vrouwen ook meedoen. Beatrice Waanders van The Soft World komt vanuit Rotterdam naar Balloo om haar befaamde workshop ruwe vacht vilten te geven. En verder zijn er workshops zeefdrukken en kun je wol verven met natuurlijke stoffen. In het Wolatelier is het oude weefgetouw uit 1850 in werking te zien. Hennie Korte weeft hierop prachtige kleden van de wol van de Drentse heideschapen uit Balloo. Het Schapenscheerdersfestival en Wolfeest: lekker rondstruinen rondom de schaapskooi en inspiratie opdoen voor creatieve wolactiviteiten, kijken naar het schapen scheren, workshops volgen. Maar ook volop originele producten, tongstrelende lekkernijen, tuinplanten, tuinmeubelen, outdoorkleding en laarzen, serviezen.
24 jul 2018 Drentse fiets vier Daagse We gaan van 4 dagen fietsen door weer & wind, naar elke dag een fietsfeestje vieren! RegioBank Drentse Fiets4Daagse is het grootste fietsevenement van Nederland. Jaarlijks trekt het evenement ca. 12.000 mensen. De deelnemers zijn afkomstig uit Nederland, maar ook uit het buitenland, zoals België, Duitsland, Engeland en zelfs Australië. Wij bieden onze deelnemers volop beleving in Drenthe. De fiets is daarbij het belangrijkste middel om van bezichtiging naar activiteit te bewegen. RegioBank Drentse Fiets4Daagse onderscheidt zich door de vele startlocaties en bijzondere routes, passend bij iedere deelnemer. Gezelligheid, gastvrij, beleving en Drentse gemoedelijkheid staan centraal. Delen via Social Media Tijdens de Fiets4Daagse zal je je geen moment vervelen!! Ontdek het zelf en deel het vooral ook met ons en de andere deelnemers!
26 jul 2018 festival Tari Bush kuna Festival Taribush Kuna Het festival wordt georganiseerd door Stichting Taribush Festivals, een stichting die ook het Lente Wandelfestival organiseert en van 2014 t/m 2017 de Nacht van Taribush. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers: iedereen werkt eraan mee omdat het zo ontzettend leuk is om te doen! De stichting heeft geen winstoogmerk en probeert geheel zonder subsidie en sponsoring te werken. Ook alle artiesten en deelnemers werken geheel belangeloos mee tegen alleen een onkostenvergoeding. Een belangrijk speerpunt voor het festival is de natuur. Niet voor niets al jaren onze ‘hoofdact’. Daarom proberen we alles wat we ondernemen op dit prachtige Dwingelderveld met aandacht en respect te doen. Twee dagen na het festival kun je zo goed als geen sporen meer van de duizenden bezoekers ontdekken! Enthousiast over Taribush Kuna? Heb je een aanvulling op deze informatie? Mail naar info@theaterfestival.info. Meer festivals Meer dan 50 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Schemerstad, eFFect Festival of Karavaan. Taribush Kuna 2018 Dwingeloo, do 26 juli t/m zo 29 juli
3 aug 2018 festival der zoete verleidingen Houd je van zoet, kom dan van 3-5 augustus naar het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen. Rondom de Saksische rietgedekte boerderij van Brownies per Post vind je hemelse taarten gemaakt door gepassioneerde taartenbakkers. Maar ook ambachtelijke jams, de beste koffie en thee en andere aan zoet gerelateerde zaken. In de idyllische tuin staan overal sfeervolle terrasjes om te genieten van het lekkers. Laat je inspireren en verleiden bij stands met een divers creatief aanbod en leuke spullen zoals serviezen, bakbenodigdheden, brocante, kookboeken en meer. Trek gerust de hele dag uit, want er zijn bakwedstrijden, bekende patissiers geven bakdemonstraties en er staan originele workshops op het programma.
11 aug 2018 Oogstdag De Oogstdag vindt plaats op zaterdag 11 augustus 2018 in het dorpje Lhee vlakbij Dwingeloo. Aanvang: 10.00 uur tot 17.00 uur Toegangsprijs De entreeprijs van volwassenen is € 5,= en kinderen tot en met 12 jaar zijn GRATIS. Parkeren is GRATIS. De parkeerplaatsen zijn aangegeven via routepaaltjes langs de toegangswegen. Voor houders van een Gehandicapten Parkeerkaart zijn er speciale parkeerplekken gereserveerd. Voorzieningen Op het terrein zijn een centrale post en EHBO aanwezig en tevens toiletten.
18 aug 2018 De Etstoel Het Drentse dorpje Anloo gaat op zaterdag 18 augustus terug naar de 17e eeuw. Op Etstoeldag wordt een authentieke rechtszitting in de Magnuskerk nagespeeld. Op de 17e-eeuwse jaarmarkt, die rondom de kerk plaatsvindt, worden zo min mogelijk concessies aan het heden gedaan. Er zijn handelaren die de handelswaren uit die tijd laten zien, paard en wagens om ritjes in te maken, veel speelatributen voor kinderen, muzikanten, goochelaars, te veel om op te noemen. Etstoeldag kent een unieke sfeer, met 400 dorpelingen in 17e-eeuwse kleding. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen dit evenement.